3 augusti, 2021

Kinesiskt prylmecka du inte får missa

De flesta nördar som jag har ofta även en förkärlek för coola prylar på nätet. Något som min kära brevbärare har fått erfara. För jag har nämligen fastnat rejält i eBay-träsket. Hutlöst många smarriga manicker finns det, mer eller mindre värdelösa, och de kostar endast sisådär en dollar inklusive frakt från Kina. Det märkligaste är att det oftast inte tar mer än 5 dagar för frakten!

Här är några av årets spontanköp…

USB Wifi ethernet dongle 150Mbps som förhoppningsvis ger min lilla mediadator trådlöst internet. Datorn är en Mini-ITX så det finns inte plats för ett vanligt trådlöst nätverkskort.

Pris: $5.78 inkl frakt (39kr)

Mylar space blanket. En räddningsfilt av aluminiumbelagd plast som inte tar mer utrymme än en smörgås i ryggan. En billig säkerhet när du är i skogen och plockar svamp.

Pris: $1.29 inkl frakt (8.73kr)

Behållare för nyckelring. Jag behövde något lite större hängande i nyckeln för att inte tappa den. Med en sån här liten gömma kan jag även alltid ha med mig en Ipren om det skulle behövas.

Pris: AU $1.00 inkl frakt (6.28kr)

 

Jag har även slagit till med en Baofeng UV-5R handradioapparat för cirka 250 kr med tillbehör och frakt (motsvarande apparater kostar i regel 2-3000 kr!) som förhoppningsvis kommer i brevlådan snart. Den kräver dock en amatörradiolicens för att överhuvudtaget få innehavas i Sverige, så det var tur jag tog den där kursen för några år sedan…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *