3 augusti, 2021

Angelfire var ground zero för mig

Jag satt och käkade en banan nyss när det slog mig, några av mina allra första hemsidor byggde jag hos Angelfire. Nyfiken på om mitt konto fortfarande fanns kvar så gjorde jag en lösenordsåterställning. Turligt nog så har jag fortfarande kvar min antika hotmail-adress och givetvis kom lösenordsåterställningmejlet efter några sekunder. Det var Angelfire som fick mig att överge publiceringsprogram som Frontpage och Publisher, för att istället gå direkt på koden. De hade en flik som hette ”html” där man kunde redigera koden direkt. Eftersom tabeller var en hel vetenskap att få till funkade de visuella editors som fanns väldigt dåligt, så att redigera koden direkt var bästa sättet.

”Medlem sedan 2001” stod det bredvid mitt inloggningsnamn. Smått otroligt att de inte rensat ut sitt medlemsregister trots att det nog var över 10 år sedan jag loggade in där sist. Tyvärr så låg det bara kvar en enda fil från min gamla hemsida, en gör-det-själv-text om att sprutlackera.

Trots allt så visar min nostalgimätare nästintill 100% just nu. Det var där det började. Ground zero.

UPDATE! Jag hittade screenshots från tre riktigt gamla hemsidor…

sajt_futuretech

sajt_dannes

sajt_interportalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *