16 april, 2024

Besöksstatistik ett jäkla gissel?

Jag är en relativt erfaren webbveteran. Naturligtvis använder jag statistikverktyg, men det är i ytterst liten utsträckning, just för att de oftast visar alldeles för mycket siffror, varav väldigt få faktiskt går att tolka till något konkret. Så jag vågar inte ens föreställa mig vad du som mer ”enkel” användare tycker om statistik!? En undersökning bland till exempel dina kunder ger ju ett betydligt mer värdefullt resultat än några konstiga grafer om ”exponeringar” eller ”bounce rate”.

Just nu är jag en hårsmån från att börja utveckla ett ultimat mätverktyg för hemsidor. Men innan jag ger mig i kast med det så skulle jag vilja veta om det verkligen finns ett behov på marknaden. Frågan är bara hur jag ska göra detta. Om det är något jag kan väldigt lite om, så är det marknadsundersökningar. Hade jag haft mitt verktyg till det så hade det inte varit några problem, men nu vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska angripa problemet. Ska se om inte nån av mina webbyråvänner kan göra en enklare undersökning bland sina kunder…

mT1dcW8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.