22 februari, 2024

Billigt bokföringsprogram online

Driver man ett riktigt företag så är det lag på att man även ska sköta sin bokföring korrekt och enligt konstens alla regler. Kvitton och fakturor ska sorteras, märkas och sedan införas i bokföringen löpande. Allt detta blir såklart enormt mycket enklare om man använder ett riktigt bokföringsprogram istället för att hålla reda på alla siffror för hand.

För ensamföretagare med bolagsformen enskild näringsidkare så kan jag rekommendera Mineko; ett prisvärt bokföringssystem som jag själv har utvecklat och som är helt molnbaserat. Du kan alltså nå systemet från vilken dator som helst direkt via webbläsaren och slipper på så vis att installera ett konteringssystem direkt på den egna datorn. Det är vad man ibland kallar för ”SaaS” eller ”software as a service”. Backup sköts i molnet och om du flyttar till Mineko från ett annat system så kan du importera din gamla bokföring via standardiserade SIE-filer, eller enkelt exportera om du vill spara undan en extra säkerhetskopia lokalt på din egen dator.

Fördelar med billiga bokföringssystem

Andra fördelar med ett digitalt bokföringsprogram är att det automatiskt kan sammanställa rapporter du kan behöva för ditt bokslut eller för rapporteringen till Skatteverket och andra myndigheter. För om man inte inkommer med exempelvis momsrapport i tid så kan det medföra saftiga förseningsavgifter, vilket gör att ett effektivt bokföringssystem kan spara dig både mycket tid men även mycket pengar.

Det finns både bokföringsprogram som är helt gratis men även andra som är lite dyrare att välja mellan, men alla har de lite olika funktioner och användarvänlighet. Så det är alltid klokt att noga jämföra och inte stirra sig blind på priset. Men mitt mål med tjänsten Mineko är att skapa ett system som både är billigt och samtidigt effektivt, vilket uppnås genom att tjänsten är helt anpassad just till enskilda näringsidkare. Genom att begränsa målgruppen blir systemet enklare att använda och priset kan även hållas nere. Det tycker jag är smart.

Så gör rätt ända från början; välj ett bokföringsprogram du kan lita på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.