3 augusti, 2021

Efterlyses: känslosök

Det här är en idé jag bloggat om tidigare, på annan hemlig plats. Kanske är du en driven entreprenör som vågar anta min utmaning?!

Jag efterlyser en sökmotor som inte bara spaltar upp fakta. Jag vill ha en sökmotor som anpassar innehållet samt hur det visas, beroende på mitt humör och efter det syfte jag har när jag söker. För sättet som man använder webben på är väldigt olika beroende på om man surfar i jobbsyfte, utbildningssyfte eller som rent tidsfördriv.

känslosök

Det är mer än en gång som jag har satt mig vid datorn och vill ta åt mig ny information i rent underhållningssyfte, men bara fastnat. Google kan ge mig det jag söker efter ordagrant, men det kan inte ge mig det som jag inte redan visste. Det är helt enkelt för mycket jobb att själv sitta och klura ut sökord, för jag vill ju inte läsa om det jag redan känner till. Jag vill hitta sånt som jag inte visste fanns. ”Out of the box” helt enkelt. En sådan sökmotor har jag ännu inte hittat. Sökmotorn ska koppla ihop min enkla sökning med relaterad information och filtrera efter mina känslor/syfte. Är jag på jakt efter ren fakta ska det spaltas upp som på Google, men är jag till exempel bara ute efter att fördriva tiden kanske sökresultaten ska visas som en nättidning eller kanske rentav en 3D-miljö där man kan vandra runt och kolla på sajter likt skyltfönster på en gata…

Om någon kopplar ihop tråkig sök med mänsklig kreativitet och känslor ja då jäklar står världen för dörren… eller rättare sagt världen för tangentbordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *