14 juni, 2021

Google Foto är en menlös liten uppstickare

Om du inte visste det, så har internets egen big brother Google förfinat sin uppladdningstjänst för bilder och video. Den heter Google Foto och är lite av en bastard mellan Dayviews och Flickr. Jag driver själv fotosajten Bildtagg.se som tidsfördriv, så det var ju tråkigt att de utvecklat en egen tjänst istället för att ringa mig med ett erbjudande om hutlöst många miljoner…

Fördelarna som Google lockar med är obegränsat utrymme, enkel uppladdning via appar, samt möjligheten att sätta samman allt ditt material i historier med tydlig sortering över tid. De hade visst fått stort jubel när det hela presenterades på deras konferens Google I/O nu i dagarna, men för oss svenskar måste jag säga att det är föga banbrytande.

Att de erbjuder obegränsat utrymme är ju gulligt av dem, men det faktum att stora bilder komprimeras istället för att lagras i full upplösning tar bort en stor del av elegansen. Sedan ska alltihop visst vara kopplat med deras övriga tjänster som Google plus och drive, så bli inte överraskad om dina bilder poppar upp på andra platser än du tänkt dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *