3 augusti, 2021

Högst märkliga skärmupplösningar

Idag sitter inte gemene man på en flimrande 14-tums tjockskärm längre. Alla teknikprylar har gett upphov till en uppsjö av olika skärmupplösningar, vilket jag upptäckte idag när jag skulle kolla upp vilka som är de vanligaste. Jag äger nämligen en sajt med wallpapers och då är det ju smart att anpassa dessa efter de vanligaste upplösningarna.

Något som förvånade mig var att en av de vanligaste skärmupplösningarna är 1366×768 px, vilket jag aldrig har hört talas om innan. Är det nån surfplatteupplösning eller liknande kanske? Hela 33% av surfarna ska visst ha denna upplösning enligt statistiken från W3Schools.

Om du vill se vilka storlekar som är de vanligaste, finns här en topplista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *