3 augusti, 2021

Jag vill ha SMS betalning tillbaka!

Himmel å pannkaka. De där telefonoperatörerna vet sannerligen hur man skjuter sig själva i foten, eller snarare skallen. Nu har de mer eller mindre slopat SMS-betalning.

sms betalning telefonkioskFör bara nån vecka sedan byggde jag en experimentiell hemsida och tänkte vara lite finurlig och la en dag på att bygga in och finslipa SMS-betalning på densamma. Precis i slutet skulle jag testa funktionen och fick då veta att alla teleoperatörer sedan 1a februari ersatt SMS-betalning med nån jäkla tjänst som heter WyWallet. Med andra ord måste man ha deras app och ett jäkla konto hos dem och logga in och hålla på för att göra en enkel SMS-betalning. Fatta jag blev förbannad efter en dags arbete!

SMS-gåvor till Röda Korset har sjunkit med hela 92% (!!!) på grund av detta (källa: IDG). SMS som enligt mig var den bästa mikrobetalningsmetod som någonsin funnits. Inga lösenord. Inga inloggningar. Inga appar. Ingen väntetid. Förstört…..

Enda nackdelen jag kan tänka mig med SMS-betalning är om någon snor eller lånar din mobil och sedan betalar för allt möjligt. Men det hade ju enkelt kunna stoppas med en personligt satt maxgräns per vecka eller dylikt.

Amatörmässigt säger jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *