3 augusti, 2021

Mitt drömhus är garanterat inte som ditt

Alla riktiga fixare drömmer troligtvis om ett eget hus. Gott om plats att meka och en stor härlig trädgård där man kan köra rally med en åkgräsklippare på en nästintill overkligt grön gräsmatta.

Här är ett kollage av inspirationsbilder jag samlat på mig genom åren:

drömkåken

Men en stor anledning till att jag ännu inte slagit till på ett hus (utöver brist på kosing), är att det inte finns några hus på marknaden som riktigt täcker mina behov…

1. Strömförsörjning genom sol/vattenkraft. Självförsörjning är ett måste!
2. Tilläggsisolerat passivhus
3. Bunker med hemlig operationscentral i källaren maskerad som vinkällare
4. Mekanisk verkstad på minst 50 m2 med 3 meter höga verkstadsportar
5. Egen bad- och fiskedamm med vedeldad bastu
6. Golvvärme och högt i tak
7. Naturligtvis en stadig internetuppkoppling
8. Nära civilisation, men endast omsluten av skog och natur
9. Enskilt avlopp och brunn, självförsörjande var ordet
10. Till största mån byggt av lokala material så som timmer och sten

Sist men inte minst, så ska vardagsrummet ha en takhöjd på 5 meter, med eartship-inspirerade fönster i söderläge som sträcker sig från golv till tak. Varför? Jo så man kan odla grönsaker året runt i detta gigantiska uterum. Där får gärna även finnas en liten bubbelpool omsluten av grönska.

Det lilla kruxet också är att jag vägrar låta en byggfirma (bortsett från elektriker och rörmokare) röra huset. Helt för hand, sten för sten, ska det byggas. Prislappen får inte hamna på över 250 lax, för jag vägrar leva mitt liv som löneslav för att betala av lån. Men de som känner mig vet att jag är en expert på att bygga saker av återvunna material och att få pengar att räcka länge. Att använda material som andra slänger bort ser jag nästan som en uppgift här i livet, för människor uppskattar inte den lyx vi faktiskt har här i västvärlden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *