18 juni, 2024

Ny sajtdesign och webbrelä på gång

Som du kanske märkt om du följer bloggen, är att den fått en ny design. Eftersom bloggen är mer eller mindre det enda som var aktuellt på sajten så har jag lagt fokus på den istället. Bra va?!

Fick hem en rolig liten pryl idag. En söt liten webbserver med I/O-portar. Min förening har nämligen ett litet problem. Luftvärmepumpen som värmer upp vår gamla klubbstuga tar ett par timmar på sig för att värma upp huset nu när det är minusgrader ute, så temperaturen där blir behaglig först när det är dags att dra hem igen. Därför har jag påbörjat ett nytt byggprojekt…

Styra IVT luftvärmepump via internet
Ja som rubriken avslöjar så är planen att via internet kunna slå på luftvärmepumpen. IVT har själva en manick för detta som kostar närmare 4000 riksdaler. Hutlöst! Jag gör det istället för 300 spänn. Allt som behövs är en mini-monster, en programmerbar fjärrkontroll och en tempgivare. Eftersom mojängen styr värmepumpen med IR-ljus som en helt vanlig fjärrkontroll så behöver man inte göra några ingrepp i själva värmepumpen och hela alltet styr jag sedan via en webbläsare i min smartphone (eller via en app om jag orkar koda lite).

Om du är någorlunda bra på att programmera Arduino är det hela även mycket enkelt att göra med utvecklarkortet ESP8266 som man kan få för under hundralappen. Det är perfekt i dessa tider när man behöver spara in på strömmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *