19 juli, 2024

Skrotlådan – en hackers bästa vän

Ett av de största hoten mot ett lyckat byggprojekt, är brist på material. Jag kan inte ens räkna alla gånger ett projekt har tagit stopp för att jag saknar nån pryl, skruv eller material. Rätt vad det är så ligger projektet på hyllan och samlar damm. För nog fan är det krångligt och dyrt att köpa nytt. Det är ytterst få som säljer material i mindre mängder. Att köpa metall på 6-meters längd är inget som ryms varken i min bil eller min budget.

Är du en riktig fixare som jag, så har du en skrotlåda med de mest märkliga saker som ingen frisk människa nånsin hade sparat på. Allt från små uddaskruvar till peltierelement och peristaltiska pumpar ryms i mina gömmor. Man vet aldrig när det kommer till användning…

Om du ändå måste köpa nytt så är Tibnor, Stål & Verktyg, Maskindelen eller Ironbill ett par goda alternativ