18 juni, 2024

Storbritannien; landet med dubbeldäckare, britpop och pressförtryck

Kulturellt och demokratiskt så har Storbritannien länge varit en förebild i vår kontinent, men sakta förändras den bilden alltmer. När det nu framgår att Julian Assange för WikiLeaks sannolikt kommer att utlämnas till USA och där riskera 175 år i fängelse, så är ”småbritannien” nu ännu ett av de länder där jag aldrig mer kommer att sätta min fot.

Att läcka hemligstämplade dokument kan eventuellt diskuteras vara ett brott om du är insidern som står vid kopiatorn, men att som journalist sprida och publicera bevis för potentiella brott mot mänskliga rättigheter borde belönas med nobelpriset, inte fängelse!

Personen Assange må ha sina dåliga sidor, men som journalist och aktivist bör han inte kastas till vargarna. Fega politiker och myndigheter som går fascismens ärenden, de verkar bli allt fler. Sprid därför dina åsikter högljutt för om vi inte sätter ned foten nu så kommer vi snart inte ens kunna skriva i vår egen dagbok utan att maskerade män bär iväg oss till hemlig ort, som redan är så vanligt på andra platser i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *