3 augusti, 2021

Ta betalt för digitalt innehåll – betalvägg för wordpress

Det är hög tid att fler tar betalt för sitt digitala innehåll och att läsarna accepterar det. Det är ett stooort jobb att ha till exempel en blogg och för att göra någorlunda intäkter på reklam krävs fett med besökare.

Betala med Facebook-likes
Man måste inte ta betalt i rediga pengar. Begär istället att besökarna gillar din sida på facebook för att få tillgång till ditt material. Det finns plugins som Like Locker, Like Gate med flera.
like-locker

Betala med ett svar
Eller varför inte be din besökare svara på en fråga eller enkät för att få läsa hela inlägget, istället för att betala med pengar. Detta kommer snart att vara möjligt (ej tillgängligt i Sverige ännu) med Google Consumer Survey, där du visar frågor från Google och får några ören i provision per svar.

Allopass
En grymt bra tjänst som även har en wordpress-plugin. De erbjuder även betalning med SMS eller telefon. Man kan även skapa ett affiliateprogram och ge provision till andra webbplatsägare som tipsar om ditt digitala innehåll.

Doneraknapp med Payson
Istället för att tvinga besökaren att betala så kan du be dem att donera några kronor som tack för ditt arbete. Man kan exempelvis gömma en del av sitt material och ersätta det med en donationsknapp från Payson, men även med en länk för att gå direkt till materialet utan att betala om man så vill. För att det ska funka behöver du få besökaren att förstå att du verkligen har lagt ner både hjärta och själ i materialet för besökarens skull, så de känner ett ansvar att ge dig något i gengäld.

MO-SMS
Att betala med SMS är oftast snabbare, smidigare och känns tryggare än att ta fram sitt VISA-kort. Med MO-SMS kan man skapa olika typer av betalningar. De har ingen fast avgift utan du betalar endast provision om du säljer något. Kan t ex användas för donationer eller kan kunden få ett automatiskt svars-SMS tillbaka med ett lösenord efter att betalningen är genomförd.

Paid Articles
Vill du använda dig av PayPal för betalning av artiklar så är detta wordpress betaltjänst plugin nummer uno!

Go make some cash!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *