19 juli, 2024

Fördelar med WordPress som uppdateringsverktyg för din hemsida

För dig som aldrig haft en egen hemsida eller blogg kanske ordet ”WordPress” är lika främmande som kvantfysik. Faktum är dock att WordPress idag är ett av världens mest använda publiceringsverktyg; ett verktyg för att redigera texter och innehåll på din hemsida. Alla nya hemsidor vi bygger använder sig av WordPress, men varför rekommenderar vi just WP framför övriga system?

Gratis publiceringsverktyg
WordPress är licensierat som öppen källkod, vilket betyder att det inte kostar något att varken köpa eller att använda.

Man behöver inte oroa sig för att företaget bakom systemet ska gå i konkurs
Eftersom WordPress är öppen källkod, så är det inte ett enskilt bolag bakom produkten. Istället är det tiotusentals programmerare världen över som samarbetar för att konstant utveckla och förbättra uppdateringsverktyget.

En hel värld av tillägg och funktion
Wordpress är modulbaserat och inte enbart till för att hantera en specifik typ av webbplats. Genom så kallade ”plugins” (tilläggspaket) kan man utöka funktionaliteten till i princip allt du kan tänka dig. Även alla plugins är i regel kostnadsfria. Med andra ord är det så gott som omöjligt att växa ur systemet. Det är även väldigt säkert mot intrång, förutsatt att man använder en uppdaterad version.

Kompis med Google
Något alla sökmotoroptimerare vet, är att relevant och färskt textinnehåll är a och o för att hamna högt i Googles sökindex. WordPress är i grund och botten optimerat för att ge dig så bra placeringar på sökmotorer som möjligt. Det mesta sköts helt med automatik och du kan koncentrera dig på innehållet istället för teknikaliteter. Mer avancerade SEO-funktioner kan enkelt fås genom att installera plugins.

Busenkelt att använda
Företagare har inte tid att krångla med tekniken. Man ska kunna sköta så gott som alla delar av sin hemsida utan att behöva kunna programmering. WordPress är webbaserat, vilket betyder att du inte behöver någon speciell mjukvara installerad på din egen dator, utan du kan logga in och hantera din sajt direkt via internet från vilken dator (eller smartphone/tablet) som helst, vart som helst i världen.

All världens språk
Uppdateringsverktyget finns översatt till all världens språk. Du behöver inte kunna avancerad engelska för att hantera webben, utan det går att få på svenska eller till och med portugisiska om du så vill.

Ett system som flertalet webbtekniker kan hantera
WP bygger på programmeringsspråket PHP och databasen MySQL, något som stöds av nästan alla webbhotell och som flertalet webbutvecklare har erfarenhet av. Därför om du behöver extra hjälp eller vill byta webbyrå, så behöver du inte leta land och rike runt efter rätt kompetens. WordPress kan vara ett hjälpmedel för nätbutiker, företagshemsidor och communities. Påbyggnadsbart i alla riktningar, med andra ord!